25.05.2024
Телеканал NTD

Британський принц Вільям святкує 40-річчя

Британський принц Вільям святкує 40-річчя

Британський герцог Кембриджський Вільям 21 червня відсвяткував своє 40-річчя. Вільям Артур Філіп Луї народився 1982 року...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Британський герцог Кембриджський Вільям 21 червня відсвяткував своє 40-річчя.

Вільям Артур Філіп Луї народився 1982 року. Він був першою дитиною спадкоємця британського престолу принца Чарльза й принцеси Діани.

Королівське становище Вільяма й зовнішність кінозірки незабаром привернули до нього пильну увагу ЗМІ. Але ставлення Вільяма до папараці значно погіршилося під час розпаду шлюбу його батьків.

У віці 13 років Вільям став першим майбутнім монархом, який вступив до коледжу Ітон — приватної школи, що біля Лондона, у якій навчалися 19 британських прем’єр-міністрів. А 31 серпня 1997 року він дізнався, що його мати Діана загинула в автокатастрофі в Парижі.

Світ знову спостерігав за Вільямом під час його залицянь до Кейт Міддлтон в Університеті Сент-Ендрюса в Шотландії. Підсумком стало грандіозне весілля у Вестмінстерському абатстві.

Він знову з’явився перед камерами, коли закінчив Королівську військову академію в Сандгерсті та вступив на службу до армії, флоту й Королівських військово-повітряних сил.

А ще, до того як п’ять років тому Вільям почав виконувати обов’язки члена монаршої сім’ї, він став пілотом цивільної санітарної авіації.

Минуло багато років, а Вільям та його сім’я, як і раніше, у центрі уваги. І на нього покладають дедалі більше відповідальності. Через похилий вік і проблеми зі здоров’ям 96-річна королева поступово передає обов’язки своєму синові та спадкоємцю принцу Чарльзу.

Це, своєю чергою, відводить Вільяму ще важливішу роль.

[Полін Макларан, історик]:
«Королева стає дедалі слабшою, а Чарльз поступово виходить на перший план. Це означає, що Вільям також просувається, щоб зайняти його місце».

Експерти кажуть, що герцог прагне залишатися актуальним для молоді та зміцнювати свою роль у британському суспільстві.

[Полін Макларан, історик]:
«Його називають майбутнім монархії. І це важливо задля її довголіття. Він показує, що може адаптуватися й прислухається до того, що кажуть люди».

Ще більше відповідальності лягло на плечі Вільяма, коли його брат Гаррі поїхав із Меган Маркл до США й перестав виконувати обов’язки члена монаршої родини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британський принц Вільям святкує 40-річчяУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: