[Кріс Чапман, співробітник компанії ― виробника перцю]:
«В Австралії більше немає таких великих посадок перцю, як тут. Вони подекуди трапляються, але не так часто, як у Тасманії».
Ягода перцю має гострий, пряний смак. Якщо її пожувати, відчується легке оніміння.
Плоди й листя цієї рослини можна сушити, подрібнювати чи навіть їсти свіжими. Цю спецію часто додають у печиво, сир і навіть джин.
Зазвичай чагарники ростуть у дикій місцевості. Тут вони зеленіють на місці старої шахти.
[Кріс Чапман, співробітник компанії ― виробника перцю]:
«Оскільки місцевість стала пустельною, перцеві чагарники густо розрослися».
Робітники, поки збирають урожай, живуть тут же, серед мальовничих пагорбів. Вони стають табором на висоті коло 900 метрів над рівнем моря.
[Гантер Джексон, збирач]:
«Це шанс вирватися з великого міста й насолодитися краєвидами».[Педро Барбоса, збирач]:
«Сама робота досить складна. Іноді можна просто загубитися».
Збір триває три місяці. Однак зрештою на ринок потрапляє лише 12 тонн ягід. Компанія-виробник каже, що сьогодні попит на спецію перевищує пропонування. Тобто скоро її продаватимуть мало не за ціною золота.
Коротке посилання на цю сторінку: