20.04.2024
Телеканал NTD

Острівець дикої природи приваблює тисячі людей у Бангкоку

Острівець дикої природи приваблює тисячі людей у Бангкоку

Навіть серед кам'яних джунглів Бангкока можна ковтнути чисте повітря. У цьому маленькому зеленому оазисі оселилися десятки..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Навіть серед кам’яних джунглів Бангкока можна ковтнути чисте повітря. У цьому маленькому зеленому оазисі оселилися десятки видів птахів. Послухати їхній спів і помилуватися гарними краєвидами щодня приходять 12 тисяч людей.

[гість парку]:
«Парк спроєктовано дуже добре. Тут посаджено різноманітні види дерев. А птахи летять туди, де є їжа».

Лісопарк «Бенджакітті» з’явився ще в 90-х. До цього тут стояли фабрики. А недавно парк значно розширили. У ньому зберегли 1700 дорослих дерев і посадили ще 7000 молодих.

У парку багато ставків і заплав з острівцями, які імітують середовище водно-болотних угідь. Це водночас і природна система очищення стічних вод.

Серед дерев багато пішохідних стежок і велодоріжок. Сюди приходять бігати, займатися спортом, фотографувати птахів і просто відпочивати.

[гість парку]:
«Мені тут подобається. Я не люблю проводити час у торгових центрах і сидіти в кімнаті з кондиціонером. Мені подобається природа й свіже повітря. У Бангкоку не дуже багато великих парків. Радий, що маємо таке прекрасне місце».

За офіційними даними, на одного жителя Бангкока припадає сім квадратних метрів зелених насаджень. До 2030 цей показник хочуть збільшити до десяти квадратних метрів. У межах цього проєкту й розширили парк «Бенджакітті». Але деякі експерти вважають, що важливо не лише збільшувати парки, а й створювати їх у всьому місті.

Також можна облаштовувати різноманітні вільні простори. Таким прикладом став міст, який збудували два роки тому і який так і не почали використовувати за призначенням.
Коротке посилання на цю сторінку:

Острівець дикої природи приваблює тисячі людей у БангкокуМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-Йорку200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: