25.02.2024
Телеканал NTD

Ціна на бензин у США досягла історичного максимуму

Ціна на бензин у США досягла історичного максимуму

Бензин у США й далі дорожчає. Недавно його ціна досягла історичного максимуму, перевищивши 5 доларів за..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Бензин у США й далі дорожчає. Недавно його ціна досягла історичного максимуму, перевищивши 5 доларів за галон. Це приблизно 1,3 долара за літр.

За останні 12 місяців пальне тут подорожчало на 62 %.

Це погана новина для президента-демократа Джо Байдена і його партії, бо за п’ять місяців у країні пройдуть вирішальні вибори до Конгресу.

Для багатьох ціни стали несподіванкою.

[Кароліна Бальді, водій]:
«Я приголомшена. Так дорого за бензин я ще не платила».

У країні середня ціна на пальне — коло 5 доларів за галон. А на цій заправці вже наближається до шести.

[Кароліна Бальді, водій]:
«Можливо, настав час частіше їздити на велосипеді, брати скутери, користуватися іншим транспортом. Подумуємо про перехід на електромобілі».

Влада США випустила на ринок рекордний обсяг запасів нафти, щоб знизити ціни, і закликала великі країни ОПЕК збільшити видобуток.

Ціни на пальне збільшують інфляцію. Вона вже досягла найвищих темпів за 40 років.

[житель Меріленду]:
«Обурливо. Ціни на харчі зросли. Зараз поїсти в “Бургер Кінгу” чи “МакДональдзі” коштує 20 доларів. Я не знаю можливості влади, але їм це треба виправити».

За 12 місяців до травня індекс споживчих цін становив 8,6 %. Це був найбільший приріст у річному обчисленні з грудня 1981 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ціна на бензин у США досягла історичного максимумуНа Кубі закінчується паливо?Південнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуСвітові ціни на какао б’ють рекордиПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: