26.12.2024
Телеканал NTD

На Кубі вироки ухвалили десяткам людей, які протестували минулого літа

На Кубі вироки ухвалили десяткам людей, які протестували минулого літа

Куба оголосила, що ухвалила вироки десяткам активістів, які минулого літа брали участь в антиурядових протестах. Ті..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Куба оголосила, що ухвалила вироки десяткам активістів, які минулого літа брали участь в антиурядових протестах. Ті заворушення назвали наймасштабнішими із часів революції Фіделя Кастро 1959 року.

Утім, їх швидко придушили армійці. Сотні людей кинули за ґрати.

[Лінсай Марія Медерос, працівниця прокуратури Куби]:
«У межах 381 справи винесли 76 остаточних обвинувальних вироків. 16 засуджених віком від 16 до 18 років. З них 15-м замість ув’язнення присудили альтернативні види покарання. Інші справи ще розглядають у судах».

В участі в незаконних протестах звинуватили 790 кубинців, серед яких 55 осіб віком до 18 років. Уже засуджено 300 протестувальників. Їм дали від 5 до 25 років в’язниці, визнавши винними в підбурюванні до заколоту, саботажу, грабежах із застосуванням сили та в громадських заворушеннях.

На Кубі кримінальна відповідальність настає із 16 років. Ті, хто уникнув покарання, дістали попередження. Прокуратура повідомила, що їх може бути ув’язнено, якщо ті порушать накладені на них санкції або вчинять нові подібні злочини.

Правозахисні організації, уряд США та Євросоюз неодноразово заявляли, що судовим процесам на Кубі не вистачає прозорості. Вони також закликають звільнити всіх засуджених.

А ось кубинська влада звинуватила у фінансуванні демонстрацій США.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Кубі вироки ухвалили десяткам людей, які протестували минулого літаФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: