20.12.2024
Телеканал NTD

Суд Великої Британії дозволив депортувати нелегальних мігрантів

Суд Великої Британії дозволив депортувати нелегальних мігрантів

Верховний суд Великої Британії відхилив вимогу правозахисних організацій та активістів скасувати депортацію нелегальних мігрантів. Це рішення..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Верховний суд Великої Британії відхилив вимогу правозахисних організацій та активістів скасувати депортацію нелегальних мігрантів. Це рішення підтримав й апеляційний суд.

Тепер, згідно з планами уряду, перший рейс із мігрантами вирушить до Руанди. Спочатку на борт літака мало піднятися 37 осіб, але через втручання правозахисних організацій ця кількість зменшилася до одинадцяти. Загалом повідомлення про можливу депортацію отримало 130 мігрантів. Усі вони прибули із ЄС, нелегально перепливши через Ла-Манш.

На думку британського уряду, депортація відіб’є бажання вирушати в небезпечну подорож у пошуках кращого життя в Європі. Це також вдарить по незаконному бізнесу нелегальних перевізників людей. Проте ООН розкритикувала план Лондона.

Раніше Велика Британія домовилася з Руандою про приймання мігрантів. Угода коштуватиме Сполученому Королівству 150 мільйонів доларів. Також британська влада доплачуватиме Руанді за кожного депортованого.

У східноафриканській країні мігранти зможуть офіційно попросити притулку. Кожному, хто отримав статус біженця, Руанда надаватиме підтримку впродовж п’яти років. За цей час мігранти зможуть здобути освіту або влаштуватися на роботу. Ті, хто не захоче залишитись у Руанді, можуть попросити притулку в іншій країні.

Водночас суд Великої Британії і далі вивчатиме питання законності політики британського уряду щодо нелегальних мігрантів. Слухання у цій справі заплановане на липень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суд Великої Британії дозволив депортувати нелегальних мігрантів«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: