29.04.2024
Телеканал NTD

Держдепартамент США критикує Китай за придушення свободи віри

Держдепартамент США критикує Китай за придушення свободи віри

Держсекретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за геноцид та репресії, які там здійснюють щодо уйгурів, і..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Держсекретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за геноцид та репресії, які там здійснюють щодо уйгурів, і за придушення вірян різних релігій. Свою заяву він зробив під час презентації Доповіді про свободу віросповідання у світі за 2021 рік. Документ підготував Держдепартамент США.

[Ентоні Блінкен, держсекретар США]:
«КНР і далі арештовує вірян різних релігій, які, як вона вважає, не відповідають доктрині Комуністичної партії Китаю. [Влада] руйнує буддійські, християнські, ісламські та даоські молитовні доми й створює перешкоди на шляху до працевлаштування та отримання житла християнам, мусульманам, тибетським буддистам і практикувальникам Фалуньгун».

Спочатку Пекін заперечував існування в Сіньцзяні будь-яких таборів. Але у 2018 році офіційні особи КНР заявили, що там створено центри профосвіти. Вони нібито потрібні для запобігання тероризму та сепаратизму в регіоні.

Нинішня влада КНР переслідує та арештовує і християн, які належать до підпільних церков. Тобто тих релігійних громад, що діють без схвалення компартії Китаю.

За повідомленнями Радіо «Вільна Азія», за попередні п’ять місяців у самому лише місті Баодін поліція затримала щонайменше десять пасторів.

Ще одна група, про яку згадує Блінкен — практикувальники Фалуньгун. Фалуньгун — це китайська духовна практика, яка заснована на принципах істини, доброти й терпіння.

До того, як у 1999 році Пекін розпочав переслідування Фалуньгун, чисельність людей, які практикували цю медитативну систему, перевищувала кількість членів комуністичної партії Китаю.

Компартія сприйняла широку популярність цієї практики як загрозу своєму правлінню, хоча Фалуньгун не пов’язаний із політикою.

Відповідно до звіту, унаслідок переслідування за духовні переконання впродовж року загинув 101 прихильник Фалуньгун. Також у Китаї в них насильно вирізають органи для подальшої трансплантації.

Не припиняється придушення й буддистів. Кілька місяців тому влада тибетського району провінції Сичуань, що на заході Китаю, знесла статую будди заввишки 30 метрів. Пояснили це тим, що вона була «надто високою». До того ж ченців змусили спостерігати за знищенням статуї.

Нагадаємо, раніше США неодноразово запроваджували санкції проти китайських чиновників за порушення релігійних свобод.
Коротке посилання на цю сторінку:

Держдепартамент США критикує Китай за придушення свободи віриЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШААвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємВирвало двері запасного виходу: усі Boeing 737 Max 9 перевіряютьЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуПожежа в таборі для біженців у Бангладеш: понад 8000 людей залишилося без даху над головоюОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: