19.09.2024
Телеканал NTD

Суд у США відмовився дати слонисі Хеппі людські права

Суд у США відмовився дати слонисі Хеппі людські права

Поки слониха Хеппі безтурботно гуляла вольєром, вирішувалася її доля. Вона залишиться в Бронкському зоопарку в Нью-Йорку...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Поки слониха Хеппі безтурботно гуляла вольєром, вирішувалася її доля. Вона залишиться в Бронкському зоопарку в Нью-Йорку. Так ухвалив апеляційний суд штату. Він уважає, що на тварин не поширюється правило габеас корпус.

Пристрасті навколо слонихи розгорілися саме тому, що захисники прав тварин наполягали на застосуванні цього акту щодо тварин зоопарку. Позивачі заявили, що слони — розумні тварини й усвідомлюють свою особистість. Тому вони мають право на недоторканність.

Відповідно до правила габеас корпус, затримана людина може поскаржитися до суду й вимагати перевірити законність свого арешту. Це також може зробити хтось інший від її імені.

Захисники прав тварин стверджували, що слониху Хеппі утримують у зоопарку проти її волі. Вони вимагали перевезти її до одного із заповідників для слонів у США.

Судді заявили, що не заперечують того факту, що слони розумні. Але вони не люди, тому не мають таких самих юридичних прав, як люди. Також судді зазначили, що надання свободи Хеппі могло б дестабілізувати суспільство. До суду могли б посипатися заяви з вимогою звільнити тих чи інших тварин, зокрема домашніх та службових.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суд у США відмовився дати слонисі Хеппі людські праваКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООННапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: