20.10.2024
Телеканал NTD

Європарламент ухвалив рішення щодо членства України в ЄС

Європарламент ухвалив рішення щодо членства України в ЄС

Європарламент ухвалив резолюцію, у якій порекомендував Раді Євросоюзу надати Україні статус кандидата на членство в ЄС...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Європарламент ухвалив резолюцію, у якій порекомендував Раді Євросоюзу надати Україні статус кандидата на членство в ЄС. Голосування відбулося 8 червня у Страсбурзі.

Документ про політику ЄС у галузі безпеки й оборони після повномасштабної війни Росії в Україні підтримало 438 євродепутатів. «Проти» проголосувало 65, 94 — утримались.

Також Європарламент закликав негайно дати Україні необхідну зброю.

На засіданні виступив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Він закликав європарламентарів відчинити Україні двері до членства в ЄС.

[Руслан Стефанчук, голова Верховної Ради України]:
«Україна дуже сподівається 24 червня отримати потужний політичний імпульс щодо своєї європейської перспективи. Бо якщо цей імпульс не отримає Україна, цей імпульс отримає Путін».

Водночас Президент Польщі Анджей Дуда розпочав турне на підтримку України країнами Південної Європи. Він відвідає Португалію, Італію та зустрінеться із членами «Бухарестської дев’ятки» на саміті в Румунії.

Польський лідер обговорить перспективи членства України в Євросоюзі й порушить питання заблокованих українських портів.

Нагадаємо, що голови європейських держав й урядів розглянуть заявку України на отримання статусу кандидата на членство в ЄС на наступному засіданні, яке відбудеться 23–24 червня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європарламент ухвалив рішення щодо членства України в ЄСПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюВ Україні новий головнокомандувачАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: