29.04.2024
Телеканал NTD

Борис Джонсон залишається прем’єр-міністром

Борис Джонсон залишається прем'єр-міністром

Борис Джонсон залишається прем'єр-міністром Великої Британії. За результатами таємного голосування в його Консервативній партії він набрав..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Борис Джонсон залишається прем’єр-міністром Великої Британії. За результатами таємного голосування в його Консервативній партії він набрав 211 голосів депутатів. Тоді як крайній поріг — 180.

Раніше недовіру Джонсону закликали оголосити понад 50 членів фракції торі. Причиною стала доповідь високопосадовця британського уряду Сью Грей про вечірки, які проходили в резиденції прем’єра в розпал пандемії.

У документі йшлося, що чиновники справді порушували правила, які самі ж і запровадили. Водночас жодних імен та подробиць у доповіді не було.

За результатами голосування прем’єра підтримали 58,5 % членів Консервативної партії. Для порівняння, коли у 2018-му голосували за вотум недовіри Терезі Мей на тлі переговорів щодо «брекзиту», тоді її підтримали 63 % консерваторів.

Утім, Джонсон усе одно вважає це перемогою.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Я думаю, що це дуже добрий результат для політики та для країни… Так, я вважаю це переконливим та вирішальним результатом. Він означає, що, як уряд, ми можемо рухатися далі й зосередитися на речах, які, як на мене, справді важливі для людей».

У той час, коли спалахнув скандал із вечірками, Джонсон перепросив у британців та однопартійців, але з посади не пішов.

Тоді він заявив, що збори в його резиденції були суто робочими, хоча на столах було вино й закуски. За його словами, усі учасники дотримувалися заходів соціального дистанціювання.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Кір Стармер закликав консерваторів замінити прем’єра. Утім, стосовно нього також триває розслідування про порушення карантинних заходів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Борис Джонсон залишається прем’єр-міністромТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейСША внесли єменських хуситів до списку терористичних угрупованьЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникЗагиблих від землетрусу в Японії вже понад 200Бандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіРБ ООН вимагає від хуситів припинити напади на кораблі в Червоному морі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: