28.03.2024
Телеканал NTD

Європарламент затвердив єдиний тип зарядного пристрою в ЄС

Європарламент затвердив єдиний тип зарядного пристрою в ЄС

Заряджати мобільні пристрої у Євросоюзі стане простіше. Так, депутати Європарламенту затвердили єдиний тип зарядних пристроїв для..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Заряджати мобільні пристрої у Євросоюзі стане простіше. Так, депутати Європарламенту затвердили єдиний тип зарядних пристроїв для всього ЄС. Його використовуватимуть для телефонів, планшетів і камер.

[Алекс Агіус Саліба, член Європарламенту]:
«Сьогодні ми зробили єдиний для всіх тип зарядного пристрою в ЄС реальністю. Європейських споживачів розчаровує те, що в них удома накопичується безліч зарядних пристроїв. Тепер вони можуть використовувати один зарядний пристрій для всієї портативної електроніки».

Єдиний тип зарядки буде з роз’ємом USB-C. Це рішення дуже вплине на компанію Apple: до 2024 року вона мусить змінити роз’єм в «айфонах», що продаються в ЄС.

Депутати Європарламенту кажуть, що єдиний для всіх тип зарядного пристрою — це крок до зручності й зменшення обсягу відходів.

[Тьєрі Бретон, єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі]:

«Нові правила зменшать щорічний обсяг електронних відходів на 1000 тонн. Уявіть лише. Тільки одне це рішення».

Брюссель уже понад десять років наполягає на створенні єдиного типу пристрою для заряджання мобільних пристроїв. Здебільшого причина була в тому, що користувачі айфонів і смартфонів нарікали, що мусять купувати різні зарядки.

«Айфон» заряджається від кабелю Lightning, а пристрої на базі андроїд використовують роз’єм USB-C.

Згідно з дослідженням 2019 року, половина зарядок, проданих із мобільними телефонами в ЄС у 2018 році, мала роз’єм USB micro-B, 29 % — роз’єм USB-C та 21 % — роз’єм Lightning.

На модифікацію ноутбуків виділили понад три роки. У майбутньому ЄС погоджуватиме системи бездротового заряджання.

Тим часом компанія Apple попередила, що це нововведення зашкодить інноваціям.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європарламент затвердив єдиний тип зарядного пристрою в ЄСЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мостуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиСміття, що плаває на річці Дрина, шкодить туризму в БосніїТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: