20.01.2024
Телеканал NTD

Велика Британія погодила оборонні договори зі Швецією і Фінляндією

Велика Британія погодила оборонні договори зі Швецією і Фінляндією

Велика Британія погодила нові договори про безпеку зі Швецією і Фінляндією. Про це оголосив прем'єр Борис..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Велика Британія погодила нові договори про безпеку зі Швецією і Фінляндією. Про це оголосив прем’єр Борис Джонсон під час візиту до обох країн. З його слів, Лондон підтримає збройні сили союзників у разі, якщо на них нападуть.

Нові домовленості також прискорять обмін розвідувальними даними й спільний військовий вишкіл та навчання.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Від Крайньої Півночі до країн Балтії та за їх межами — наші збройні сили тренуватимуться, діятимуть і проводитимуть спільні навчання, об’єднуючи наші можливості в галузі оборони й безпеки та гарантуючи, що ми завжди приходитимемо на допомогу один одному».

Фінляндія і Швеція оголосили про намір вступити до НАТО, коли Росія вторглася до України. Водночас вони побоюються, що поки розглядатимуть заявки, їхнє становище буде вразливим. Це триватиме близько року.

[Саулі Нііністьо, президент Фінляндії]:

«Якщо ми вступимо до НАТО, це не буде дією проти когось. Ми просто хочемо максимально посилити безпеку в той чи інший спосіб, тому обмірковуємо членство. Але це не перетягування ковдри. Якщо Фінляндія зміцнить безпеку, це не станеться у відриві від інших».

Варто зазначити, що Швеція також отримала заяви про гарантію безпеки від США та Німеччини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія погодила оборонні договори зі Швецією і ФінляндієюАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного закону

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: