26.03.2024
Телеканал NTD

У Вірменії тривають протести проти Пашиняна, затримано 61 особу

У Вірменії тривають протести проти Пашиняна, затримано 61 особу

У Єревані поліція затримала понад 60 протестувальників. Правоохоронці діяли жорстко. Затриманих буквально заштовхували до поліційних машин...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Єревані поліція затримала понад 60 протестувальників. Правоохоронці діяли жорстко. Затриманих буквально заштовхували до поліційних машин.

Сутички із силовиками почалися під час чергового антиурядового протесту. Опозиція організувала в столиці Вірменії одразу чотири ходи. Колони вирушили зі спальних районів до центру міста. Водночас демонстранти подекуди блокували рух транспорту.

Учасники ходи вимагають відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна. Протести почалися ще 2020-го. Причиною стала угода про припинення вогню в Нагірному Карабасі, яку підписала Вірменія, Азербайджан та Росія. Цим документом завершилася Друга Карабаська війна.

У ній брали участь збройні сили Азербайджану з одного боку та військові формування невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки разом із Вірменією з другого. Конфлікт тривав з 27 вересня до 10 листопада 2020 року. Він став найбільш кровопролитним з 94-го року, коли закінчилася Карабаська війна.

Згідно з угодою з Нагірного Карабаху вивели вірменські війська та ввели російських миротворців. Водночас частина регіону лишилася під контролем Азербайджану.

Після цього у Вірменії кілька місяців тривали антиурядові протести. Подати у відставку Пашиняна закликали і чинний президент країни, і експрезидент, а також військове керівництво, лідери політичних партій, губернатори, мери та громадські діячі. Він не пішов.

Нині в країні сформувався рух «Опір». У його межах відбуваються масові протести та акції громадянської непокори в усій країні. У них беруть участь представники різних опозиційних сил.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Вірменії тривають протести проти Пашиняна, затримано 61 особуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламенту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: