26.12.2024
Телеканал NTD

Понад 60 кімоно показали на виставці в Нью-Йорку

Понад 60 кімоно показали на виставці в Нью-Йорку

У Нью-Йорку відкрилася виставка кімоно. Тут можна дізнатися, як розвивалася японська мода з кінця XVIII століття..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Нью-Йорку відкрилася виставка кімоно. Тут можна дізнатися, як розвивалася японська мода з кінця XVIII століття до початку XX.

[Моніка Бінксік, кураторка виставки]:
«Ми показуємо кімоно як елемент моди. Зазвичай, говорячи про моду, думаєш про великі західні бренди. Але кімоно теж має своє місце у світі моди, починаючи з XVII століття».

Тут можна побачити, як кімоно вплинуло на західну моду. Також був великий зворотний вплив.

[Моніка Бінксік, кураторка виставки]:
«У XVII–XVIII століттях шовк був дуже дорогим, тому лише заможні самураї чи багаті пані з вищих верств могли дозволити собі якісні кімоно. Потім, у період Мейдзі, наприкінці XIX століття Японія відкрила свої кордони для Заходу. До Японії прийшли західні технології, і виникла змога шити менш дорогі кімоно».

Кураторка виставки каже, що у 20–30-х роках японські жінки вперше почали працювати друкарками й телефонними операторками. У них з’явився свій дохід, який вони могли витрачати на кімоно чи інший одяг.

[Моніка Бінксік, кураторка виставки]:
«І жінки мали вибір: носити кімоно чи щось у західному стилі».

Загалом тут виставлено понад 60 кімоно.

Це перша виставка, яку організувала Японська галерея спільно з Інститутом костюма в Метрополітен-музеї. Вона триватиме до 20 лютого наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад 60 кімоно показали на виставці в Нью-ЙоркуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: