25.10.2024
Телеканал NTD

Мангрові ліси Ріо-де-Жанейро відроджуються, попри сміття

Мангрові ліси Ріо-де-Жанейро відроджуються, попри сміття

Життя на місці звалища. У районі Ріо-де-Жанейро знову оживають мангрові чагарники. А раніше сюди щодня звозили..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Життя на місці звалища. У районі Ріо-де-Жанейро знову оживають мангрові чагарники. А раніше сюди щодня звозили 7500 тонн відходів.

Відродити це місце взявся біолог Маріу Москателлі ще 1997 року.

[Маріу Москателлі, біолог]:
«Більшу частину сміття стали скидати в мангри столичного району Ріо-де-Жанейро. Це невідповідне місце не лише з екологічних, а й з юридичних причин. Але це було ще в 70-х, і сталося як сталося».

З 1965 року мангрові зарості захищені законом. Однак у 75-му через розростання Ріо-де-Жанейро вирішили виділити частину цих угідь під звалище. Сюди потрапляли відходи переважно з району Грамачо.

[Маріу Москателлі, біолог]:

«За 25 років ми створили мангрові зарості площею 130 гектарів — мільйон 300 тисяч квадратних метрів мангрів. Територія сміттєзвалища Грамачо була однією з найдеградованіших у районі затоки Гуанабара».

Мангрові зарості допомагають береговій лінії захищатися від ерозії, а ще поглинають азот і фосфор із забруднених стічних вод.

Ці екосистеми також вбирають учетверо більше вуглецю, ніж будь-який інший ліс.

Найбільша загроза для них — розширення міських районів і недотримання екологічних правил. Так, за оцінками екологів, лише за останні три місяці до затоки Гуанабара скинули півтори тисячі тонн сміття. Імовірно, це прибрати вже не вдасться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мангрові ліси Ріо-де-Жанейро відроджуються, попри сміттяМарокко: лазні закриті, води немаєТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Габонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: