26.02.2024
Телеканал NTD

Іспанські лікарі виключають виникнення пандемії віспи мавп

Іспанські лікарі виключають виникнення пандемії віспи мавп

В Іспанії за останні кілька днів виявили ще 22 випадки зараження віспою мавп. Загалом у країні..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В Іспанії за останні кілька днів виявили ще 22 випадки зараження віспою мавп. Загалом у країні зареєстровано 142 пацієнти з цією хворобою. П’ять лікарень у Мадридському регіоні почали тестувати людей.

Медики кажуть, що поширенню вірусу могли сприяти громадські заходи та приватні вечірки. Проте великого сплеску захворюваності на віспу мавп поки не очікують.

[Хуліо Гарсія Родрігес, лікар-мікробіолог]:
«Є певне занепокоєння, але це не обов’язково стурбованість. Гадаю, усі медики переконані, що це не буде схожим на COVID-19».

Лікарі ще зазначають, що медицина ліпше підготовлена до боротьби з віспою мавп, ніж у випадку з коронавірусом. Як профілактику вже використовують вакцину проти звичайної віспи.

Віспа мавп — це інфекційне захворювання, яке має грипозні симптоми й спричинює появу горбистого висипу. Передається повітряно-краплинним шляхом і через фізичний контакт. Раніше хвороба поширювалася переважно в Центральній та Західній Африці.

Цього року спалах віспи мавп почали реєструвати в різних країнах світу. Перший випадок зараження виявили у Великій Британії, потім у Португалії, а ще в Іспанії. Зараз, за даними ВООЗ, хвороба поширилася в 30 країнах, не враховуючи африканських. Загалом виявлено 550 випадків зараження.

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що спалах можна стримати. Для цього слід ізолювати інфікованих та відправляти на карантин тих, хто з ними контактував.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанські лікарі виключають виникнення пандемії віспи мавпОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Неочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: