25.09.2024
Телеканал NTD

Розпечену лаву Етни зняли зблизька на відеокамеру

Розпечену лаву Етни зняли зблизька на відеокамеру

Видовищне виверження вулкана Етна, що на Сицилії, вдалося зафіксувати на відео. Для цього знімальна група піднялася..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Видовищне виверження вулкана Етна, що на Сицилії, вдалося зафіксувати на відео. Для цього знімальна група піднялася на висоту 2800 метрів і наблизилася до південно-східного кратера, де за попередні десять років сталося більшість вивержень.

Температура лави вже досягла 800 градусів Цельсія. Тому люди мусили бути вкрай обережними.

Етна — найвищий серед активних вулканів Європи. Його висота — 3300 метрів над рівнем моря. Останніми тижнями вулкан знову активізувався й далі вивергає лаву й попіл.

Перше історично доведене виверження Етни було зареєстровано 1226 року до нашої ери. Відтоді вона неодноразово вивергалася. За різними даними, з боків гори існує від 200 до 400 кратерів. Раз на три місяці з якогось із них ллється лава.

Етна рідко завдає шкоди людям. Приблизно раз на 150 років унаслідок виверження руйнується якесь село. Схили вулкана густо населені, бо лава й попіл збагачують ґрунт, і земля стає дуже родючою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Розпечену лаву Етни зняли зблизька на відеокамеруЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Через посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиЯку країну визнали найщасливішоюТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: