27.03.2024
Телеканал NTD

У Бразилії влаштовують велосипедні прогулянки для сліпих

У Бразилії влаштовують велосипедні прогулянки для сліпих

Два сидіння, дві пари педалей і одна рама. Ці тандеми постійно бачать коло пляжів Ріо-де-Жанейро. Водночас..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Два сидіння, дві пари педалей і одна рама. Ці тандеми постійно бачать коло пляжів Ріо-де-Жанейро. Водночас команди велосипедистів не зовсім звичайні. Попереду сидить зряча людина, а позаду — сліпа або слабкозора.

Такі велопрогулянки організовують місцеві волонтери.

[Родрігу да Сілва Соза, волонтер]:
«Під час поїздки ми розповідаємо, що відбувається навколо: люди прийшли на пікнік, на галявині грають у футбол, поряд ідуть перехожі. Це допомагає (сліпим) зануритися в довколишню ситуацію».

Багато незрячих і слабкозорих раніше не вміли їздити на велосипеді. Тому волонтери починають з азів: вчать правильно сидіти й крутити педалі. А потім можна й на велопрогулянку.

[Марія да Коста, сліпа]:

«Це чудово, прекрасно. Їзда на велосипеді дає мені відчуття свободи».

Волонтери кажуть, що такі прогулянки дуже цінують і вони, і незрячі велосипедисти.

[Родрігу да Сілва Соза, волонтер]:
«Іноді на очі навертаються сльози. Деякі люди народилися сліпими й ніколи не їздили на велосипеді. І коли людина вперше сідає на велосипед — це магія».

Щомісяця на такі велопрогулянки приходить 70 незрячих чи слабкозорих людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Бразилії влаштовують велосипедні прогулянки для сліпихЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: