29.02.2024
Телеканал NTD

Тайванці захопилися аквапонікою на тлі спалаху епідемії коронавірусу

Тайванці захопилися аквапонікою на тлі спалаху епідемії коронавірусу

Жителі Тайваню дедалі більше захоплюються аквапонікою. Місцева компанія почала продавати системи для екологічного вирощування риби й..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Жителі Тайваню дедалі більше захоплюються аквапонікою. Місцева компанія почала продавати системи для екологічного вирощування риби й рослин у домашніх умовах ще два роки тому. Але зацікавленість покупців особливо зросла цієї весни, коли країну охопив спалах коронавірусу.

Люди стали рідше ходити до магазинів і на ринки, а система аквапоніки дає змогу вирощувати власні овочі й зелень.

[Бен Вей, працівниця компанії ― продавця аквапонічних систем]:
«Люди турбуються про безпеку харчів і хочуть знати, як їх отримали. Але вони ще хочуть мати вдома якусь розвагу».

Аквапоніка поєднує в собі аквакультуру, тобто вирощування водних тварин, і гідропоніку — вирощування рослин без ґрунту. Система містить акваріум і пристосування для рослин, якими до їхніх коренів надходить вода. Вона збагачена продуктами життєдіяльності риб. Рослини очищають воду й певною мірою насичують її киснем. Після цього вода повертається до акваріума.

[Гантер У, ботанік]:

«В аквапоніці все органічне, наприклад риб’ячі екскременти. Тому немає шкоди від хімічних добрив».

Таким способом можна вирощувати зелень, помідори, перець, суницю та багато іншого. В акваріумі зазвичай вирощують прісноводну рибу, яка потім теж іде в їжу. Але можна просто тримати декоративних рибок.

[Бен Вей, працівниця компанії ― продавця аквапонічних систем]:
«Гадаю, заняття аквапонікою корисне літнім людям і дає нові знання дітям. Під час пандемії родичі більше часу проводять разом, а спостереження за рослинами й рибою дає привід частіше спілкуватися».

Покупцям пропонують аквапонічні системи різних форм та розмірів. Найбільша — 170 сантиметрів заввишки й метр завширшки. Найменша — 30 сантиметрів заввишки й пів метра завширшки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайванці захопилися аквапонікою на тлі спалаху епідемії коронавірусуПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСміття, що плаває на річці Дрина, шкодить туризму в БосніїЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркГромадяни Косова тепер можуть без віз їздити до країн Шенгену

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: