20.12.2024
Телеканал NTD

Темзу в Лондоні хочуть заселити бобрами

Темзу в Лондоні хочуть заселити бобрами

Бобри в Лондоні. За п'ять-десять років така картина в британській столиці може стати звичною. Захисники природи..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Бобри в Лондоні. За п’ять-десять років така картина в британській столиці може стати звичною. Захисники природи й мер міста планують поселити цих гризунів уздовж Темзи в околицях Лондона.

Недавно задля експерименту бобрів випустили в природу в певному місці на півночі столиці. Тепер планують поселити їх і в інших районах.

[Бен Голдсміт, еколог]:
«Бобри будують невеликі греблі на струмках та в гирлах річок, і це стримує воду під час дощів. Тобто допомагає зменшити площу повеней нижче за течією, а також посуху. До того ж з’являється місце для життя інших видів тварин».

У Великій Британії, за винятком Шотландії, бобри зникли 400 років тому. Причина в надмірному полюванні. Але у 2013 році в графстві Девон виявили цілу групу цих гризунів. За ними почали спостерігати. З часом їхня популяція розрослася, і бобри побудували 28 гребель.

Це збільшило площу водно-болотних угідь. У результаті з’явилося більше комах, жаб, водяних щурів та птахів. Дослідники дійшли висновку, що бобри не шкодять природі. Навпаки, завдяки їм збільшується біорізноманіття.

[Бен Голдсміт, еколог]:
«Бобрам буде добре на Темзі й у гирлі річки. Для них це прекрасне середовище. Людям не треба їхати далеко від центру Лондона, щоб побачити тюленів та дельфінів, а іноді й китів. Гирло Темзи стає чудовим місцем проживання диких тварин, і бобри дуже добре вписалися б у цю картину».

Два роки тому завезених із Шотландії бобрів випустили в дику природу англійського графства Сомерсет. А ще їх поселили в графстві Глостершир. Тепер екологи чекають на збільшення біорізноманіття.
Коротке посилання на цю сторінку:

Темзу в Лондоні хочуть заселити бобрамиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: