29.04.2024
Телеканал NTD

Як в Африці рятують рідкісних мавп — колобусів

Як в Африці рятують рідкісних мавп — колобусів

Життя африканських мавп-колобусів дедалі ускладнюється. Вони живуть високо на деревах і рідко спускаються на землю. Але,..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Життя африканських мавп-колобусів дедалі ускладнюється. Вони живуть високо на деревах і рідко спускаються на землю. Але, як кажуть природозахисники, якщо лісового покриву буде менше, їм доведеться шукати їжу внизу.

Колобусів ще називають гверецями. У Кенії водяться два їхні підвиди. І, зі слів природозахисників, їхні популяції і далі зменшуються.

Одна з причин — розростання міст і будівництво туристичних баз.

[Сюзан Роуз Майнгі, природозахисниця]:
«Вони не можуть переміщатися чи знаходити їжу. Вони опинилися в ізольованих групах. Міжгрупове схрещування не відбувається. У цьому випадку все йде до повного зникнення».

Природозахисники кажуть, що гвереців у Кенії лишилося від трьох до п’яти тисяч. І в деяких лісових зонах їх уже не знайти.

Також через гарне хутро ці примати — приваблива здобич мисливців.

[Сюзан Роуз Майнгі, природозахисниця]:
«Це здебільшого пов’язано з надмірним полюванням на цей вид через їхнє красиве чорно-біле хутро. Їхні шкури використовували в традиційних ритуалах. Це символ влади».

Також для гвереців небезпеку становлять електродроти. Деякі мавпи перебираються ними через жваві траси.

Природозахисні організації намагаються врятувати мавп від такої трагічної загибелі. Але проблему ізолювання дротів швидко розв’язати поки не вдається.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як в Африці рятують рідкісних мавп — колобусівУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Троє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: