20.01.2024
Телеканал NTD

Посуха в Сомалі посилюється: почали гинути діти

Посуха в Сомалі посилюється: почали гинути діти

У цих могилах, обкладених сухими гілками, поховано дівчат-близнючок, які прожили всього добу. Ослаблена голодом мати народила..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У цих могилах, обкладених сухими гілками, поховано дівчат-близнючок, які прожили всього добу. Ослаблена голодом мати народила їх на місяць раніше в таборі для переселенців, які втекли від посухи.

І таких жертв природного лиха, яке триває понад десять років, багато. Тут, у Сомалі, приблизно шістьом мільйонам людей загрожує повномасштабний голод.

[Халіма Хассан Абдуллахі, жителька Сомалі]:
«Це найбільша посуха за багато років. За чотири роки ми, скотарі, утратили худобу. Намагалися вижити на козах, їли їх, але врешті-решт одна за одною всі вони померли. Зрештою ми покинули домівки й почали шукати воду біля міст».

Посуху називають найбільшою за 40 років. Вона знищила поля бобів і кукурудзи, а ще всіяла землю тушами кіз та ослів.

[Рукія Якуб, співробітниця WFP]:

«Це четверта посуха поспіль із 2011 року, коли був голод. Ціни на продовольство зростають, впливає також COVID, зміна клімату та воєнні конфлікти у світі».

ООН намагається привернути увагу до ситуації в Сомалі. Є побоювання, що лихо може дорівнятися до голоду 2011 року, коли загинуло понад чверть мільйона людей. Здебільшого це були діти віком до п’яти років.

[Рукія Якуб, співробітниця WFP]:
«Ціни на товари в Сомалі майже подвоїлися, а в деяких районах зросли на 93 %. Гуманітарний заклик Сомалі фінансово покрито лише на 15 %».

ООН заявляє, що раннє втручання має вирішальне значення для шістьох регіонів Сомалі. Наразі допомогу отримало 2,8 мільйона осіб. Це менш як половина нужденних. Багато хто живе у віддалених районах, де діють ісламістські угруповання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Посуха в Сомалі посилюється: почали гинути дітиОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)У передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату Каліфорнія

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: