29.06.2024
Телеканал NTD

У Словаччині намагаються зупинити забруднення зі старої шахти

У Словаччині намагаються зупинити забруднення зі старої шахти

Вода із залізорудної шахти в Словаччині пофарбувала річку Слану в помаранчевий колір. Це вбило рибу та..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Вода із залізорудної шахти в Словаччині пофарбувала річку Слану в помаранчевий колір. Це вбило рибу та інших істот. Тепер брудна хвиля досягла Угорщини, що може перерости в екологічну катастрофу.

[Тібор Варга, місцевий рибалка]:
«Під галькою немає ніякого життя, видно лише іржу».

Влада Словаччини каже, що намагається усунути забруднення. Проте жителі села Нижня Слана в розпачі.

[Тібор Варга, місцевий рибалка]:
«Вміст заліза у 22 рази вищий за норму. Коли оксид заліза покриває зябра, зменшується поверхня, якою риба дихає. І риба починає задихатися».

Гірничодобувна компанія каже, що колір води зумовлений високим вмістом заліза, і що це не становить небезпеки для життя людей. Утім, не всі в це вірять.

[Тібор Джиразі, рибалка]:
«Раніше багато хто приїздив сюди рибалити. Але тепер люди бояться, що матимуть проблеми (зі здоров’ям), якщо вони це зроблять».

Гине риба та інші істоти.

[місцевий житель]:
«Це катастрофа. Хтось каже, що їсти рибу можна. Ну добре, я приготую її для кожного, хто її зловить. Якщо, звісно, щось лишилося».

Місцеві жителі закликають владу чимшвидше усунути забруднення.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Словаччині намагаються зупинити забруднення зі старої шахтиТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиНереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресуБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: