26.10.2024
Телеканал NTD

Собаки-серфери: перегони на сапбордах для людей і тварин влаштували в Іспанії

Собаки-серфери: перегони на сапбордах для людей і тварин влаштували в Іспанії

Випробування витримки й перегони на швидкість. У кожного сапбордиста ці змагання викликають різні емоції. Для людини..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Випробування витримки й перегони на швидкість. У кожного сапбордиста ці змагання викликають різні емоції. Для людини сапсерфінг — просто спорт, а для собаки — перевірка на слухняність. Чи можна за таких умов досягти порозуміння, перевіряють в іспанському містечку Ель-Масноу.

[Лая Сабат, організаторка змагань]:
«Собаки тільки й думають про те, щоб стрибнути у воду. Їм кортить плигнути. Тож враження в собак і людей різні».

Серфери мають проплисти півтора кілометра. Найповільнішій команді на це знадобилося 20 хвилин, найшвидшій — 10. На першому місці — досвідчений серфер Марк Сан-Педро з лабрадором-ретривером Даною.

[Марк Сан-Педро, переможець змагань]:
«Я дуже радий брати участь у змаганнях разом із нею. Їй вісім років, і я не знаю, чи зможемо ми знову виступати разом, бо вона старіє. Але сподіваюся, що на нас чекає хоча б ще кілька змагань».

Після перегонів розпочався урок йоги. Але як з’ясувалося, затримання дихання і правильні асани для собак і зовсім непосильне завдання. Тож чотирилапі просто розважалися біля господарів.

[Сара Естакіо, інструктор із йоги]:
«(Для занять йогою) собаку треба багато дресирувати. Я часто займаюся йогою вдома, і мій собака завжди приходить і сідає поряд. Отже, тварину можна до цього привчити».

Ель-Масноу розташоване недалеко від Барселони. Змагання і йогу для собак та їхніх господарів тут проводять уперше. Організатори сподіваються, що віднині такі заходи проходитимуть щоліта.
Коротке посилання на цю сторінку:

Собаки-серфери: перегони на сапбордах для людей і тварин влаштували в ІспаніїФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: