25.08.2024
Телеканал NTD

Рідкісний малюнок Мікеланджело продали на аукціоні за 23 млн євро

Рідкісний малюнок Мікеланджело продали на аукціоні за 23 млн євро

Лише кілька років тому експерти встановили, що цей ескіз намалював сам Мікеланджело. До цього авторство приписували..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Лише кілька років тому експерти встановили, що цей ескіз намалював сам Мікеланджело. До цього авторство приписували учням майстра. Після такого відкриття начерк, який перебував у Франції, оголосили національним надбанням і заборонили вивозити з країни впродовж 30 місяців.

За цей час його могли купити музеї чи французький уряд. Проте охочих не знайшлося, і малюнок виставили на торги в Парижі. Його вдалося продати за рекордну для робіт Мікеланджело ціну.

Малюнок виконано наприкінці XV ст. На ньому зображено частину сцени з фрески «Хрещення неофітів», яку створив майстер флорентійської школи Мазаччо. Мікеланджело намалював цей ескіз у 20 років. У той час він жив у рідній Флоренції.

Цей рідкісний малюнок — одна з небагатьох робіт Мікеланджело, яка перебуває в приватній колекції. Ескіз пішов із молотка за 23 мільйони євро. Це значно більше за попередній рекорд, встановлений у 2000 році. Тоді на аукціоні в Лондоні малюнок «Воскресіння Христа» продали за дев’ять із половиною мільйонів євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісний малюнок Мікеланджело продали на аукціоні за 23 млн євроУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в Хорватії200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: