25.02.2024
Телеканал NTD

В укритті шахти в Буркіна-Фасо зниклих безвісти гірників не виявилося

В укритті шахти в Буркіна-Фасо зниклих безвісти гірників не виявилося

Рятувальникам у Буркіна-Фасо нарешті вдалося дістатися камери-укриття, де сподівалися знайти зниклих безвісти гірників. Шукають їх уже..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Рятувальникам у Буркіна-Фасо нарешті вдалося дістатися камери-укриття, де сподівалися знайти зниклих безвісти гірників. Шукають їх уже місяць. Увесь цей час відкачували воду із затопленої шахти в місті Перкоа.

Камера-укриття розміщена на глибині 500 метрів. Усі до останнього сподівалися, що під час затоплення шахти гірники змогли туди дістатися. В укритті є їжа й вода, а отже, можна дочекатися допомоги. Але приміщення виявилося порожнім.

[Жан Альфонс Соме, міністр гірничої промисловості Буркіна-Фасо]:
«Попри всі наші молитви, ми виявили, що в укритті людей немає. Це жорстока правда, яку ми дізналися самі та повідомляємо родичам жертв».

Шахту, що належить канадській компанії, 16 квітня частково затопили зливи. Майже весь персонал евакуювали, окрім вісьмох зниклих робітників. Шестеро з них — громадяни Буркіна-Фасо, ще двоє — з Танзанії та Замбії.

Уважають, що до шахти потрапило 165 мільйонів літрів води. 55 мільйонів уже відкачали. Воду відпомповуватимуть і далі, бо поки є надія знайти тих, хто вижив. Можливо, шахтарі знайшли притулок ще глибше.

Родичі зниклих гірників щодня збираються разом, щоби підтримати одне одного, чекаючи новин.
Коротке посилання на цю сторінку:

В укритті шахти в Буркіна-Фасо зниклих безвісти гірників не виявилосяУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівНирки — у центрі нової кризи в НепаліТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіФермери блокують автомагістралі в усій Іспанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: