20.07.2024
Телеканал NTD

Рідкісні пінгвіни повернулися на волю в Аргентині

Рідкісні пінгвіни повернулися на волю в Аргентині

17 щасливих магелланових пінгвінів й один чубатий повертаються в дику природу. Знову занурити лапи в Атлантичний..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

17 щасливих магелланових пінгвінів й один чубатий повертаються в дику природу. Знову занурити лапи в Атлантичний океан їм вдалося після тривалої реабілітації.

[Серхіо Родрігес Ередіа, голова рятувального центру]:
«Це тварини, яких викинуло на берег. У них було виснаження, зневоднення, переохолодження та значне зараження паразитами».

Аргентинські ветеринари оточили пінгвінів турботою: тримали в теплі й годували рідкою їжею доти, доки ті знову не змогли їсти рибу. Але головне — у них відновилося оперення, завдяки чому ці морські птахи здатні постійно перебувати у воді, не відчуваючи холоду.

Обидва види — магелланові та чубаті пінгвіни — живуть у Патагонії, на півдні Південної Америки. Щороку вони мігрують на північ до берегів Бразилії, де харчуються анчоусами. Ці збилися на півдорозі.

Перш ніж випустити на волю, вчені взяли в кожного зразки крові й помістили підшкірний чип, щоб потім можна було їх ідентифікувати.

[Серхіо Родрігес Ередіа, голова рятувального центру]:
«Чому вони не знаходять їжу й опиняються в такому тяжкому стані на узбережжі? Цьому є багато причин. Можливо, це через надмірний вилов риби, незаконний промисел, потепління клімату. Ми його майже не відчуваємо, але мінімальне підвищення температури океанів впливає на поведінку риби, яка в пошуках оптимальних умов відхиляється від звичного курсу. А за нею йдуть пінгвіни».

Чубатий пінгвін — вид, що зникає. Мешкає він на Фолклендських островах і є їхньою візитівкою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісні пінгвіни повернулися на волю в АргентиніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїСрібло в Єгипті — нове золотоПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: