19.01.2024
Телеканал NTD

Вогонь знищив дорогі особняки на південному заході США

Вогонь знищив дорогі особняки на південному заході США

На півдні Каліфорнії лісова пожежа знищила багато дорогих особняків у місті Лагуна-Нігель. Як кажуть рятувальники, згоріло..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

На півдні Каліфорнії лісова пожежа знищила багато дорогих особняків у місті Лагуна-Нігель. Як кажуть рятувальники, згоріло коло 20 будинків на території 80 гектарів.

Хоча осередок, якщо порівняти з деякими іншими лісовими пожежами в західних штатах, був відносно невеликим, вітер швидко поширив полум’я крутими схилами округу Оріндж.

Наразі місцеві жителі оцінюють збитки.

[Сассан Даріан, місцевий житель]:

«Ставало дуже спекотно, і це було справді… Вітер посилився, почали летіти жаринки. Це було дуже близько й дуже швидко».

Одна місцева жителька описує ту мить, коли зрозуміла, що треба тікати.

[Дарлін Дісбрюкер, місцева жителька]:
«Через вікно спальні було видно помаранчеве сяйво, і я подумала, що це дивно. Я почула шум вертольотів, виглянула назовні й побачила, що горить схил пагорба. Я згадала, що казали виїхати, тож запанікувала. Узяла iPad, ноутбук, деякі прикраси, а ще найважливіше — фотографії в рамках».

Дім цієї жінки вцілів. Але пощастило не всім. Загалом евакуювали жителів коло 900 будинків. У боротьбі з вогнем постраждав один пожежник.

Каліфорнія переживає історичну посуху. Через це висихає ліс та чагарники, які потім із величезною швидкістю поглинає вогонь.

У місті Лагуна-Нігель живе коло 65 тисяч осіб. Воно стоїть приблизно за 80 кілометрів на південь від Лос-Анджелеса.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вогонь знищив дорогі особняки на південному заході СШАІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людей

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: