26.07.2024
Телеканал NTD

Дві масові стрілянини за вихідні: 11 загиблих, 8 поранених

Дві масові стрілянини за вихідні: 11 загиблих, 8 поранених

Одна людина загинула й п'ятьох поранено внаслідок стрілянини в церкві в американському штаті Каліфорнія. Нападником виявився..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Одна людина загинула й п’ятьох поранено внаслідок стрілянини в церкві в американському штаті Каліфорнія.

Нападником виявився 68-річний азієць, який приїхав із Лас-Вегаса. У неділю він зайшов до Женевської пресвітеріанської церкви після ранкової служби. Усередині було коло 40 осіб.

Примітно, що самі парафіяни його й затримали. У поліції кажуть, що вони відібрали зброю і зв’язали нападнику ноги електричним дротом, а потім чекали на правоохоронців.

[Ліза Бартлетт, член наглядової ради округу Оріндж]:
«Туди увійшов стрілець із кількома видами зброї і почав стріляти. На щастя, деякі парафіяни накинулися на нього, схопили, повалили на землю й утримували доти, доки прибула поліція і заарештувала його».

До цієї церкви переважно ходять вихідці з Азії. Службу проводили з нагоди від’їзду одного зі священнослужителів на Тайвань.

[Сінтія Коннерс, місцева жителька]:
«До цієї церкви ходять здебільшого тайванці старшого віку, яким подобається, щоб службу проводили на тайванському діалекті. Боролися із цим стрільцем не підлітки. Це були зрілі люди, і я дуже пишаюся ними. Хотілося б думати, що я теж так вчинила б. Але я цього не дізнаюся, поки сама не опинюся в такій ситуації».

Минулих вихідних у США сталася ще одна масова стрілянина. Так, у місті Буффало штату Нью-Йорк 18-річний юнак відкрив вогонь у супермаркеті. Як наслідок, 10 людей загинуло, трьох було поранено. Підозрюваний сам здався поліції.

Серед загиблих були переважно афроамериканці. Нападник раніше пояснив свої дії в дописах расистського змісту в соцмережах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дві масові стрілянини за вихідні: 11 загиблих, 8 пораненихСвітові ціни на какао б’ють рекордиТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до Каліфорнії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: