26.04.2024
Телеканал NTD

Дайвери врятували кита, що потрапив до сітей біля берегів Майорки

Дайвери врятували кита, що потрапив до сітей біля берегів Майорки

Події, подібні до гостросюжетного фільму, розгорнулися біля іспанського острова Майорка. Моряки корабля, що проходив повз, помітили..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Події, подібні до гостросюжетного фільму, розгорнулися біля іспанського острова Майорка. Моряки корабля, що проходив повз, помітили величезного горбатого кита, який заплутався в рибальських сітях. Вони повідомили про це в місцевий океанаріум. На порятунок вирушили морські біологи.

12-метровий гігант потрапив у дрифтерні сіті, які залишили браконьєри. Він заплутався так, що не міг поворухнутися. Навіть щелепи стягло сіткою. Коли прибули рятувальники, тварина вже ослабла. Розрізати сітку з човна не вдалося. На допомогу покликали дайверів.

[Джиджі Торрас, морський біолог]:
«Перші десять секунд він трохи хвилювався. А потім, можете назвати мене несповна розуму, але гадаю, кит зрозумів, що ми хочемо допомогти. Він заспокоївся, а ми почали працювати».

Дайвери зрізали сіть, рухаючись від голови до хвоста. Уся операція тривала 45 хвилин.

[Джиджі Торрас, морський біолог]:

«Ми різали й різали сітку, потім кит трохи ворухнувся, щоб із неї вибратися. Він вивільнився, але лишився на місці, щоб відновити сили. Потім він подав знак, схожий на подяку».

Дайвери були поруч із китом, поки він відпочивав й оговтувався. Відчувши сили, гігант швидко відплив у відкрите море.

Дрифтерні сіті називають «стінами смерті». Крім промислової риби, у них опиняється й безліч інших морських мешканців. 30 років тому ООН заборонила дрифтерний промисел за межами 200-мильної зони США, Канади, Росії, Японії та Південної Кореї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дайвери врятували кита, що потрапив до сітей біля берегів Майорки40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горили

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: