29.03.2024
Телеканал NTD

У Мадриді фестиваль фламенко проходить просто неба

У Мадриді фестиваль фламенко проходить просто неба

Усю глибину почуттів артисти вкладають у цей танець. У Мадриді після дворічної перерви знову проходить фестиваль..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Усю глибину почуттів артисти вкладають у цей танець. У Мадриді після дворічної перерви знову проходить фестиваль фламенко. І цього разу танцюристи вийшли із залів на вулиці іспанської столиці.

[Анхель Рохас, директор фестивалю]:
«Показати фламенко на вулицях — одна з головних цілей фестивалю. Ми хочемо встановити зв’язок між мистецтвом, культурою і людьми».

Фламенко — це назва андалузької пісні й танцю. Походить із мавританської музичної культури. Пізніше на цей стиль дуже вплинула циганська музика. А наприкінці минулого століття — і кубинські мелодії.

[Лусія Альварес, танцівниця]:
«Виступати на сцені — це чудово. Коли там перебуваєш, виникає те, що називають “дуенде” (магія фламенко). Це схоже на медитацію, ніби опиняєшся десь в іншому місці. Це дуже приємно, і заради цих хвилин варто танцювати фламенко».

Для багатьох артистів фламенко не віддільне від самого життя.

[Габріель де ла Томаса, співак]:
«Фламенко — це спадщина, яку передала мені сім’я. Це мій спосіб життя, спосіб самовираження, спосіб одягатися, їсти й говорити, і це для мене означає все».

На цьому фестивалі виступають найкращі іспанські танцюристи й співаки фламенко. Для них підготували дев’ять майданчиків на вулицях, у парках, театрах та клубах. Захід триватиме до кінця травня.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мадриді фестиваль фламенко проходить просто небаЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Музикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: