28.11.2024
Телеканал NTD

Перегони на катамаранах: гамір у тихому озері Брюсселя

Перегони на катамаранах: гамір у тихому озері Брюсселя

Зазвичай ця зелена місцина столиці Бельгії — тиха гавань. Тут відпочивають від шуму мегаполіса, насолоджуючись чистим..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Зазвичай ця зелена місцина столиці Бельгії — тиха гавань. Тут відпочивають від шуму мегаполіса, насолоджуючись чистим повітрям. Але сьогодні води озера розбурхують сотні людей. Місцеві гуси спантеличені.

Так улюблена розвага туристів перетворюється на видовищні змагання. Це перший світовий чемпіонат на катамаранах.

[Жан-Крістоф Гіс, організатор]:
«Коло 10 років тому тут проводили перегони на човнах. І ми хотіли влаштувати щось подібне, але якось інакше. На озері вже кілька років катаються на катамаранах, тож використали їх».

Участь бере 200 осіб. 20 командам дали чотири години, щоб ті виконали максимальну кількість кіл навколо озера. Але бельгійці все роблять із задоволенням.

[учасник]:

«У нас класична ситуація: ми крутимо педалі, але нікуди не рухаємося. Усе за планом».

[учасник]:
«Погода чудова. Я не думав, що буде так складно».

Проте серед жартівників виявилися і справжні спортсмени. Команда «Пляжні рятувальники» здійснила прорив, виконавши 42 кола. Це 17,5 км.

[учасник]:
«Наша стратегія в тому, щоб зберегти швидкість, не боятися промокнути й насамперед утриматися на воді».

Заповідник Камбр називається, як і абатство XII століття, яке стоїть неподалік. Це англійський парк, що зберігає для відвідувачів частинку дикої природи. Другий раунд жартівливих змагань пройде 22 травня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перегони на катамаранах: гамір у тихому озері Брюсселя«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівПолювання на скарби стає популярним хобі у Великій БританіїМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеї«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілФігури людей із сірників та пап’є-маше робить хорватський скульпторФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: