24.06.2024
Телеканал NTD

У Північній Кореї бракує ліків на тлі спалаху COVID-19

У Північній Кореї бракує ліків на тлі спалаху COVID-19

У Північній Кореї повідомили про нестачу ліків проти COVID-19. Кім Чен Ин наказав армійцям налагодити їх..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У Північній Кореї повідомили про нестачу ліків проти COVID-19. Кім Чен Ин наказав армійцям налагодити їх постачання до Пхеньяна. Він заявив, що медикаменти не доходять до аптек вчасно. У цьому звинуватив кабмін і чиновників системи охорони здоров’я.

Раніше північнокорейська влада розпорядилася виділити ліки з державного запасу, а також перевести аптеки на цілодобовий режим роботи.

На тлі нестачі медикаментів державні ЗМІ пропонують лікуватися народними способами: полоскати горло солоною водою і пити трав’яні настої.

Жителі Пхеньяна теж мають ідеї, як протистояти вірусу.

[жителька Пхеньяна]:
«Я впевнена, що можна вилікуватись, якщо знати правильні методи лікування. І гадаю, що ми з цим можемо впоратися, регулярно провітрюючи квартиру».

Водночас лідер Південної Кореї заявив, що готовий допомогти сусідові.

[Юн Сок Йоль, президент Південної Кореї]:
«Якщо Північна Корея відгукнеться, то ми не пошкодуємо для неї ліків, зокрема й вакцин проти коронавірусу. Ми також готові надіслати медичне обладнання й медичний персонал».

Пхеньян поки не відповів.

Минулого тижня влада КНДР публічно визнала поширення коронавірусу в країні. Це сталося вперше за два з половиною роки пандемії.

Органи охорони здоров’я повідомили про численних пацієнтів із високою температурою. За офіційними даними, з квітня виявили один мільйон 200 тисяч хворих. Померло 50 осіб.

Утім, експерти сумніваються у правдивості офіційних даних.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Північній Кореї бракує ліків на тлі спалаху COVID-19Немає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Гаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: