18.08.2024
Телеканал NTD

Прогулятися найдовшим пішохідним мостом у світі

Прогулятися найдовшим пішохідним мостом у світі

Страх та адреналін — саме такі відчуття описують відвідувачі найдовшого підвісного пішохідного мосту у світі. Він..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Страх та адреналін — саме такі відчуття описують відвідувачі найдовшого підвісного пішохідного мосту у світі. Він простягся через гірську долину в Чехії. Його довжина — 721 метр. У найвищій точці відстань до землі — 95 метрів.

[відвідувачка]:
«Ми приїхали, бо любимо адреналін. Піднялися пішки, тепер насолоджуємося».

[відвідувач]:
«Мені дуже подобається краєвид. Не знаю, що скаже син, та це чудово».

[відвідувач]:
«Я трохи боюся. Міст хитається».

Міст назвали Небесним. Підвісили на шість основних тросів та 60 допоміжних. На спорудження пішло два роки й майже вісім з половиною мільйонів доларів.

[Томаш Драпал, менеджер курорту]:
«Цей міст, що завдовжки 721 метр, став найдовшим у світі. Та це не було нашою основною метою. Так вийшло, бо ми шукали місце, яке було б максимально прямим і щоб до нього не доводилося довго йти вгору».

Загалом міст натягнуто на висоті 1100 метрів над рівнем моря. Він сполучає дві гори, що на півночі Чехії біля кордону з Польщею. До Праги звідси — 200 км.

Попередній рекорд належав мосту Арока, що в Португалії. Його довжина — 516 метрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прогулятися найдовшим пішохідним мостом у світіШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: