26.05.2024
Телеканал NTD

Найбільше водосховище США висохло до рекордно низького рівня

Найбільше водосховище США висохло до рекордно низького рівня

Рівень води в Міді — найбільшому водосховищі США — упав до рекордного мінімуму. І резервуар і..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Рівень води в Міді — найбільшому водосховищі США — упав до рекордного мінімуму. І резервуар і далі висихає.

Це означає, що десятки мільйонів людей у кількох штатах муситимуть економити воду.

Її бракуватиме в Неваді, Каліфорнії, Аризона та навіть у сусідній Мексиці.

[Патті Аарон, співробітниця бюро меліорації]:
«У басейні річки Колорадо ми переживаємо 23-й рік посухи. Водосховища Пауелл і Мід постійно міліли. Зараз у Міді рівень найнижчий із часу заповнення водосховища. Близько 75 % води йде на зрошення сільгоспугідь. А вони дають країні 60 % харчів».

Водосховище поповнює річка Колорадо в міру танення в горах снігу. 1999 року воно було заповнене на 97 %. Тепер — лише на 30 %.

[Патті Аарон, співробітниця бюро меліорації]:
«Ми залежимо від снігового покриву. Але в умовах багаторічної посухи ґрунт дуже сухий. Навіть якщо буде хороший сніговий покрив, коли він розтане, вода піде в ґрунт, а не в річку. Тому нам треба, щоб як мінімум чотири роки поспіль був добрий сніговий покрив. Тоді почнеться відновлення».

У міру обміління, оголюються й страшні таємниці минулого. Так, поліція виявила діжку з людськими рештками. Історики вважають, що цю людину застрелили в 70-х чи 80-х роках минулого століття, і що вона була пов’язана з мафією Лас-Вегаса. Вони ще кажуть, що якщо Мід і далі висихатиме, то такі знахідки будуть ще.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільше водосховище США висохло до рекордно низького рівняВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуМарокко: лазні закриті, води немаєПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: