26.11.2024
Телеканал NTD

Вітрильник доставляє вантажі й не шкодить природі

Вітрильник доставляє вантажі й не шкодить природі

Торговий порт — незвичайне місце для вітрильника. Але цей корабель теж незвичайний. Він не прогулянковий і..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Торговий порт — незвичайне місце для вітрильника. Але цей корабель теж незвичайний. Він не прогулянковий і не спортивний, а вантажний. Судно прибуло з французького порту Сен-Мало до порту Елізабет у США. Через Атлантику пливло 24 дні.

[Франсуа Ленор, моряк]:
«Вітер був досить добрим. Але під час цього рейсу він сім чи вісім разів слабшав майже до повного штилю. Ми не очікували стільки затримок. Але це океан — від нас нічого не залежить, ми підкоряємося вітру».

Корабель розвантажиться й візьме на борт 26 піддонів гуманітарної допомоги. Потім доставить їх до Домініканської Республіки. Там отримає коло 40 тонн іншого вантажу. Це кавові зерна й маса з какао-бобів. Далі вітрильник вирушить назад до Франції.

[Метью Ріу, працівник компанії ― власника вітрильника]:
«Ми перетинаємо Атлантику лише за допомогою вітру. Звісно, маємо невеликий двигун. Він допомагає маневрувати в порту».

Ціль таких поїздок — скоротити шкідливі викиди до атмосфери й менше шкодити океану. Двощогловий вітрильник здійснює два рейси на рік. За раз може перевозити 50 тонн вантажу. Коштує корабель два мільйони євро.

[Франсуа Ленор, моряк]:
«Своїм прикладом ми показуємо, що вітрильник може перевозити вантажі екологічно чистим способом. Просто знадобиться більше часу».

Власники вантажного вітрильника кажуть, що попит на такі перевезення зростає. Наразі компанія будує друге судно. Воно буде вдвічі більше за перше. Новий вітрильник виконуватиме чотири трансатлантичні рейси на рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вітрильник доставляє вантажі й не шкодить природіЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніМарокко: лазні закриті, води немаєШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ Кенії люди гинуть від повенейЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: