29.11.2024
Телеканал NTD

2050 року понад 200 млн людей муситимуть мігрувати через посуху

2050 року понад 200 млн людей муситимуть мігрувати через посуху

У цьому регіоні, що в центрі Сомалі, населення потерпає від посухи й різкого зменшення доходів. Через..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У цьому регіоні, що в центрі Сомалі, населення потерпає від посухи й різкого зменшення доходів. Через це стихійне лихо країну додали до списку найуразливіших до голоду через проблеми з продовольчою безпекою.

Ця жінка каже, що вона та інші фермери заледве щось вирощують на цій землі.

[Фавзія Салах Мохамуд, фермерка]:
«Ми дуже потерпаємо від посухи. Криниці, які ми використовували для зрошення полів, висохли. На наші ферми тепер можуть зайти в пошуках їжі дикі тварини. Ми втратили багато врожаю, який сподівалися зібрати».

Недавно Секретаріат Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням опублікував звіт, де йдеться, що посуха, яка тривала з 1998 по 2017 рік, завдала збитків приблизно на 124 мільярди доларів.

[Баррон Орр, представник UNCCD]:

«За оцінками Світового банку, 2050 року до 216 мільйонів осіб, можливо, муситимуть мігрувати, здебільшого через посуху. Тобто постраждалих у всьому світі буде ще більше».

За даними ООН, від посухи в Африці постраждала Кенія, Ефіопія, Джибуті та Сомалі. Також серйозної шкоди завдала сарана.

Утім, потерпають не лише бідні країни. Неправильні методи ведення сільського господарства і зміна клімату зачіпають увесь світ. Наприклад, водна криза триває в Каліфорнії. А в Австралії через посуху нещодавно палали пожежі.

Експерти кажуть, що нинішню ситуацію можна назвати мегазасухою, і що такого не було вже 1000 років. За їхніми словами, ситуація погіршуватиметься в багатьох регіонах, особливо там, де населення міст швидко зростає.

ООН закликає всі країни вчитися вирощувати стійкіші культури, споживати менше води й менше покладатися на харчі тваринного походження.
Коротке посилання на цю сторінку:

2050 року понад 200 млн людей муситимуть мігрувати через посухуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїУ Данії на престол зійшов Фредерік ХЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСрібло в Єгипті — нове золотоМарокко: лазні закриті, води немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: