28.08.2024
Телеканал NTD

Порожні магазини й вулиці: Пекін і далі посилює карантин

Порожні магазини й вулиці: Пекін і далі посилює карантин

Порожні магазини, безлюдні вулиці й жодних заторів на дорогах. Центр Пекіна й далі живе за умов..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Порожні магазини, безлюдні вулиці й жодних заторів на дорогах. Центр Пекіна й далі живе за умов суворого карантину. Комуністична влада в усій країні застосовує щодо коронавірусу політику «нуль терпимості». У густонаселеному районі Чаоян закривають цілі квартали, де виявляють випадки COVID.

Люди нарікають, що не можуть вийти навіть по їжу чи ліки. Багато хто втрачає клієнтів і доходи.

[житель Пекіна]:
«Більшість наших клієнтів — подружні пари. І ця хвиля COVID дуже на нас позначилася. Учора й сьогодні — важливі дні, 8 травня — популярна дата для весілля, але багато одружень відкладають».

У Пекіні також закриті спортзали, розважальні центри та ресторани. Не працюють десятки автобусних маршрутів і 15 % станцій метро.

З початку тижня перекрили ще більше доріг, комплексів і парків.

[житель Пекіна]:
«Тепер вони запроваджують політику роботи з дому, й оскільки в районі Чаоян серйозна проблема з COVID, це дуже на мене вплинуло. Усе закрито».

У Пекіні живе 22 мільйони осіб. Багато хто побоюється таких же заходів, які зараз діють у Шанхаї. Там більшості із 25 мільйонів місцевих жителів заборонено виходити з дому. Таке становище триває вже понад місяць.

Водночас Пекін повідомляє лише про 50 нових випадків за добу. Багато експертів уважає, що дані влади серйозно занижені, особливо з огляду на те, що найпоширеніший варіант — омікрон украй заразний.

Однак цей штам набагато рідше спричиняє серйозні випадки захворювання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Порожні магазини й вулиці: Пекін і далі посилює карантинБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліАргентинці протестують проти економічних реформ Хав’єра МілеяФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у Фінляндії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: