18.05.2024
Телеканал NTD

Американка понад 2 місяці намагалася виїхати з Китаю в умовах суворого карантину

Американка понад 2 місяці намагалася виїхати з Китаю в умовах суворого карантину

65 днів уродженка США Лора Гадсон намагалася залишити Китай і повернутися додому до Аризони. Її валізи..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

65 днів уродженка США Лора Гадсон намагалася залишити Китай і повернутися додому до Аризони. Її валізи були напоготові.

Пропрацювавши шість років викладачем у середній школі міста Чанчунь, Гадсон звільнилася з роботи 8 березня через причини, не пов’язані з пандемією. Сподівалася виїхати швидко й без проблем.

Але за три дні зрозуміла, що застрягла. Чанчунь після виявлення заражень коронавірусом закрився. Перестав працювати громадський транспорт, зокрема й аеропорт. Усі дев’ять мільйонів жителів примусили сидіти вдома.

Карантин частково чи повністю ввели і в десятках інших міст Китаю, включно з Пекіном та Шанхаєм.

Гадсон надіялася, що ізоляція триватиме трохи більше ніж 10 днів. Але їй довелося провести у квартирі значно довше. І більшу частину часу вона думала про те, де купити їжу і як вилетіти.

[Лора Гадсон, громадянка США]:
«Дуже хочу виїхати. І, по правді сказати, коли повернуся, гадаю, що ще довго нікуди зі США не поїду».

Усе ж жінці вдалося дістати дозвіл на виїзд і забронювати авіарейс. Але його скасували. Так сталося й з усіма наступними рейсами. Та зрештою вона змогла вилетіти до Пекіна, а звідти до Лос-Анджелеса.

[Лора Гадсон, громадянка США]:
«Це моя подорож сюди, і я просто хотіла швидко попрощатися з усіма в Китаї. Тут багато справді прекрасних людей, і я сподіваюся, що ви переживете цей карантин із мінімальними втратами».

Цій жінці пощастило — вона виїхала. Але мільйони китайців і нині сидять удома під замком і не можуть вийти навіть по харчі й товари першої потреби.

Комуністична влада КНР застосовує щодо коронавірусу політику «нуль терпимості». Якщо десь виявляють випадки зараження, то ці будинки й цілі житлові комплекси просто закривають і огороджують. Багато хто в мережі скаржиться, що голодує.

Також багатьох відправляють до переповнених карантинних центрів, де панує антисанітарія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Американка понад 2 місяці намагалася виїхати з Китаю в умовах суворого карантинуСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Ізраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Машини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: