27.07.2024
Телеканал NTD

Купання й соки: у Пакистані рятуються від спеки

Купання й соки: у Пакистані рятуються від спеки

Пакистанці шукають способи охолонути. У країні — нестерпна спека. У Лахорі — +42. Люди рятуються холодними..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Пакистанці шукають способи охолонути. У країні — нестерпна спека.

У Лахорі — +42. Люди рятуються холодними соками й купанням у каналі.

[житель Лахора]:
«Так спекотно ще ніколи не було. Так буває в червні й липні, але не у квітні й травні. І стає спекотніше. Я прийшов по сік, щоб хоч трохи освіжитися. Потім знову на роботу. На додачу до спеки ще й постійно відключають світло».

А це столиця — Ісламабад. Деякі тимчасово перебираються сюди, бо тут менше перебоїв з електропостачанням.

[житель Пакистану]:

«Ми приїхали з Равалпінді. Там велика спека й часто немає світла. Вода прохолодна — нам подобається».

Метеорологи в Карачі кажуть, що спека триватиме ще кілька днів. У Пенджабі, Ісламабаді, Кашмірі та інших регіонах буде на 6–8 градусів спекотніше за норму.

[Сардар Сарфараз, голова відділу метеослужби Пакистану]:
«Цей березень і квітень були найспекотнішими в історії Пакистану. І найпосушливішими. У березні було на 62 % менше опадів, а у квітні — на 72».

Уперше за багато десятиліть у Пакистані не було весни — зима одразу перейшла в літо. Водночас у країні живе понад мільярд осіб, уразливих до спеки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Купання й соки: у Пакистані рятуються від спекиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиПогорільці в Чилі відновлюють своє житло«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШААвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: