20.12.2024
Телеканал NTD

Обійшла Францію: у Великій Британії виготовляють 1600 сортів сиру

Обійшла Францію: у Великій Британії виготовляють 1600 сортів сиру

У цьому магазині в місті Мелтон-Моубрей чи не найширший асортимент сиру в Англії. Останнім часом у..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У цьому магазині в місті Мелтон-Моубрей чи не найширший асортимент сиру в Англії. Останнім часом у Великій Британії з’являється дедалі більше сироварів. У британському інтернет-магазині продається коло тисячі сортів цього продукту.

А за даними телевізійної компанії ITV, у країні виробляють 1600 сортів сиру ручної роботи. Це вдвічі більше, ніж у Франції.

Джон Браун захопився новою справою п’ять років тому. Випускає вісім сортів сиру.

[Джон Браун, сировар]:
«Ми не намагаємося зробити камамбер, рецепт якого лишається незмінним уже багато років. Ми винаходимо щось своє. Нам, звісно, не перебити ціни конкурентів, але ми, безумовно, можемо змагатися в якості».

Франція відома своїми смачними і якісними сирами. Багато французів уважають, що британцям їх однаково не наздогнати.

[Йоган Мейнен, власник магазину]:
«Франція та Англія постійно змагаються, як у грі в регбі, то чому б англійцям і не спробувати? Але французький сир однаково найліпший».

У Франції в 1955 році вийшов закон, згідно з яким процес виготовлення сиру має точно відповідати місцевим традиціям і рецептам. Тобто сир із певною назвою можна робити лише в тому регіоні, де його виготовляли історично.

Французи варять сир із коров’ячого, козячого, овечого чи буйволиного молока — сирого чи пастеризованого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Обійшла Францію: у Великій Британії виготовляють 1600 сортів сируУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуСендбординг повертається до НамібіїВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекФігури людей із сірників та пап’є-маше робить хорватський скульптор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: