А за даними телевізійної компанії ITV, у країні виробляють 1600 сортів сиру ручної роботи. Це вдвічі більше, ніж у Франції.
Джон Браун захопився новою справою п’ять років тому. Випускає вісім сортів сиру.
[Джон Браун, сировар]:
«Ми не намагаємося зробити камамбер, рецепт якого лишається незмінним уже багато років. Ми винаходимо щось своє. Нам, звісно, не перебити ціни конкурентів, але ми, безумовно, можемо змагатися в якості».
Франція відома своїми смачними і якісними сирами. Багато французів уважають, що британцям їх однаково не наздогнати.
[Йоган Мейнен, власник магазину]:
«Франція та Англія постійно змагаються, як у грі в регбі, то чому б англійцям і не спробувати? Але французький сир однаково найліпший».
У Франції в 1955 році вийшов закон, згідно з яким процес виготовлення сиру має точно відповідати місцевим традиціям і рецептам. Тобто сир із певною назвою можна робити лише в тому регіоні, де його виготовляли історично.
Французи варять сир із коров’ячого, козячого, овечого чи буйволиного молока — сирого чи пастеризованого.
Коротке посилання на цю сторінку: