25.12.2024
Телеканал NTD

Молодь Судану на тлі політичних потрясінь шукає розради в мистецтві

Молодь Судану на тлі політичних потрясінь шукає розради в мистецтві

У цьому залі в Хартумі суданські музиканти та співаки готуються до виступу. Чимало з них кілька..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У цьому залі в Хартумі суданські музиканти та співаки готуються до виступу. Чимало з них кілька років тому брали участь у протестному русі. Як наслідок, у 2019 році було скинуто президента Омара аль-Башира, який утримував владу 30 років.

Проте зміни не дали полегшення. А торік у жовтні стався черговий військовий переворот. Спалахнули нові протести. Під час жорсткого придушення загинуло 95 осіб.

Тепер люди шукають розради в музиці. Молодь об’єднується, створює хори й оркестри, проводить концерти.

[Ранія Махгуб, жителька Хартума]:
«Попри сувору реальність, ми ще можемо зробити людей щасливими й дати їм хоч краплю надії за допомогою мистецтва».

Багато молодих суданців також узялися за пензлі й фарби й пишуть картини на будинках. Приміром, цей художник прикрашає стіни початкової школи в Хартумі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Молодь Судану на тлі політичних потрясінь шукає розради в мистецтвіФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Інший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїКарнавал у Венеції може стати «платним»Китайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: