28.02.2024
Телеканал NTD

Сафарі на верблюдах — новий спосіб побачити дику природу Кенії

Сафарі на верблюдах — новий спосіб побачити дику природу Кенії

Для більшості туристів сафарі й позашляховики — поняття нероздільне. Але в Кенії тепер пропонують поринути у..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Для більшості туристів сафарі й позашляховики — поняття нероздільне. Але в Кенії тепер пропонують поринути у світ дикої природи зовсім інакше. Тут туристи подорожують на верблюдах.

Адріан Аллан приїхав із Великої Британії. Одним із перших пробує сафарі на верблюді.

[Адріан Аллан, турист із Великої Британії]:
«Світ рухається вперед і намагається уникнути двигунів внутрішнього згоряння. Але автомобілі однаково шкодять природі. До того ж на машині не можна дістатися деяких місць, а на верблюді й пішки — можна».

Верблюдів замість машин поки що використовують у двох заповідниках — Масаї-Мара й Сойсамбу.

[Джосфат Барабара, погонич верблюдів]:
«Мандруючи верблюдами, можна зустріти більше тварин, ніж на машині. Автомобілі їздять спеціальними дорогами й не можуть звернути в густі зарості».

Мандрівникам подобається неспішна екскурсія, а також те, що верблюди не забруднюють повітря й не руйнують ґрунт, як машини.

[Аманда Перретт, власниця туристичної компанії]:
«Верблюди корисні, бо їдять чужорідні рослини. А це добре для місцевої екосистеми».

Водночас від комфорту не треба відмовлятися. На верблюда можна завантажити весь власний багаж. Крім того, екскурсія обійдеться дешевше. Оренда тварини коштує 45 доларів на день. За автомобіль доведеться заплатити 180 доларів, плюс витрати на пальне.

Екотуризм має ще одну перевагу. Мандрівники на верблюдах можуть заїхати до села й познайомитися з місцевими жителями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сафарі на верблюдах — новий спосіб побачити дику природу КеніїДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівДерев’яний каркас даху собору Паризької Богоматері відновилиФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленів100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 рокуБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіАвстралійський шеф-кухар створив торт, корисний для мозкуБалабан — душа музичної культури Азербайджану

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: