25.06.2024
Телеканал NTD

Першотравневі погроми: чим закінчилися демонстрації в Парижі

Першотравневі погроми: чим закінчилися демонстрації в Парижі

Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати анархістів у Парижі. Ті вийшли на першотравневі протести й почали..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати анархістів у Парижі. Ті вийшли на першотравневі протести й почали бити вітрини та стіни й кидати в поліціянтів важкі предмети.

Загалом у столиці Франції та інших містах організували понад 250 мітингів. У Парижі до діячів профспілок долучилися політики, переважно ліві, і навіть кліматичні активісти.

Загалом головною темою їхніх маршів став протест проти політики переобраного президента Емманюеля Макрона. Вони вимагають збільшити зарплати, а також відмовитись від планів підвищити пенсійний вік.

Анархісти з «Чорного блоку» спробували звести барикаду на площі Республіки. Завадила поліція.

Під час президентських перегонів головною темою виборчої кампанії було здорожчання життя. Схоже, вона буде вирішальною і під час виборів до законодавчих органів.

Поки що аналітики вважають, що переможе партія Макрона та його союзники. Але він має реалізувати свою політику на користь бізнесу.

Лідер украй лівих Жан-Люк Меланшон, який посів третє місце в першому турі президентських виборів, теж брав участь у маршах.

Він хоче згуртувати лівих, зокрема «зелених», щоб домінувати в парламенті та змусити Макрона вступити до незручної коаліції.

Парламентські вибори у Франції пройдуть 12 та 19 червня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Першотравневі погроми: чим закінчилися демонстрації в ПарижіЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїКанада обмежить час роботи для іноземних студентівПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: