25.09.2024
Телеканал NTD

Троє громадян Китаю загинуло внаслідок вибуху в Пакистані

Троє громадян Китаю загинуло внаслідок вибуху в Пакистані

Четверо людей загинуло й двоє дістало поранення внаслідок вибуху в Карачі. Теракт стався коло в'їзду до..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Четверо людей загинуло й двоє дістало поранення внаслідок вибуху в Карачі. Теракт стався коло в’їзду до Університету Карачі. Камера спостереження зафіксувала інцидент. Видно, що біля воріт стоїть жінка. Потім під’їжджає мікроавтобус і стається вибух.

Серед загиблих троє громадян Китаю. Вони працювали в Інституті Конфуція при Університеті Карачі. Водночас у багатьох країнах Інститут Конфуція заборонений.

[Насіра Хатун, в. о. проректора Університету Карачі]:
«Один із загиблих — водій-пакистанець. Ще троє — це китайці: директор (інституту) та двоє викладачів».

Відповідальність за вибух узяла на себе воєнізована сепаратистська організація «Визвольна армія Белуджистану». Вона також заявила, що теракт учинила жінка-смертниця.

Організація бореться за автономію історичного регіону Белуджистан та за право видобувати корисні копалини на більшій частині цієї території. Бойовики часто нападають на пакистанських армійців та руйнують інфраструктуру.

Також сепаратисти влаштовують теракти в районах, де втілюються китайські проєкти ініціативи «Один пояс, один шлях». Так вони намагаються завадити Пекіну барати участь у великих інфраструктурних проєктах на території Пакистану.

Вибух у Карчі став першим великим нападом на громадян Китаю в Пакистані з минулого року. Тоді на півночі країни терорист-смертник підірвав пасажирський автобус. Загинуло 13 людей, зокрема дев’ять китайців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Троє громадян Китаю загинуло внаслідок вибуху в ПакистаніАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з Німеччиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: