26.08.2024
Телеканал NTD

У Шанхаї несподівано почали повідомляти про смерті від COVID-19

У Шанхаї несподівано почали повідомляти про смерті від COVID-19

Найбільший у Китаї спалах COVID-19, який триває в Шанхаї, знову викликає запитання. Тепер воно стосується рівня..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Найбільший у Китаї спалах COVID-19, який триває в Шанхаї, знову викликає запитання. Тепер воно стосується рівня смертності.

Нинішня хвиля почалася в березні. Відтоді Шанхай не повідомляв про смерті від COVID-19. Але 11 днів тому кількість загиблих почала зростати. У місті, де живе 25 мільйонів осіб, із 17 квітня зафіксували 285 смертельних випадків, пов’язаних із COVID. Підтверджених випадків захворювання — коло півмільйона.

Для порівняння, у Гонконгу з лютого зареєстровано понад 9000 смертей та мільйон 200 тисяч підтверджених випадків захворювання. Населення цього міста становить 7,4 мільйона.

Деякі експерти кажуть, що низький рівень смертності в Шанхаї — це те саме явище, яке було в Ухані наприкінці 2019 року.

Щодо вірусу Китай застосовує політику «нуль терпимості». Так, більшості з 27-мільйонного населення Шанхаю не можна виходити з дому через суворий карантин. Люди скаржаться, що голодують.

[Май Хе, спеціаліст із лабораторної діагностики]:
«Через блокування ніхто не знає, що відбувається в сусідів. Вони можуть померти у своїй квартирі, але ви цього взагалі не знатимете. Те ж саме було і в Ухані».

Під час першої хвилі COVID-19 у Китаї офіційно померло коло 4600 осіб. Переважно в центральному китайському місті Ухань та прилеглій провінції Хубей. Уже тоді експерти й спостерігачі казали, що влада КНР спеціально занижує реальні дані про смертність, бо у світі статистика була набагато сумнішою.

За деякими оцінками, у самому лише Ухані, вірогідно, загинуло 36 тисяч осіб. Це приблизно в 10 разів більше за офіційну кількість.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Шанхаї несподівано почали повідомляти про смерті від COVID-19Американський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківВ Україні новий головнокомандувачБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: