29.12.2024
Телеканал NTD

Ілон Маск купує Твіттер за 44 млрд доларів

Ілон Маск купує Твіттер за 44 млрд доларів

Голова компанії «Тесла» Ілон Маск купує Твіттер. За нього підприємець віддасть 44 мільярди доларів. Рада директорів..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Голова компанії «Тесла» Ілон Маск купує Твіттер. За нього підприємець віддасть 44 мільярди доларів. Рада директорів соцмережі пропозицію схвалила.

Раніше у квітні Маск придбав 9,2 % акцій компанії і став її найбільшим вкладником.

Він неодноразово заявляв, що Твіттер має нерозкритий потенціал, а також що соцмережа заглушує голоси консерваторів. Тепер він має намір зробити її платформою для всіх голосів.

Сам Маск — активний користувач твіттеру. Має понад 83 мільйони підписників.

Спочатку компанія протистояла зусиллям підприємця здобути над нею контроль. Проте змінила курс, коли Маск оприлюднив пакет фінансування. Він включає 33,5 мільярди доларів із його власної кишені.

[Деніел Івс, експерт з інтернет-безпеки]:
«Рада директорів прийняла пропозицію Маска з двох причин. Перша — це фінансування. Друга полягає в тому, що інших покупців не було».

Експерти очікують, що соцмережу буде реформовано. Дехто вважає, що вона може стати платною.

[Деніел Івс, експерт з інтернет-безпеки]:
«Гадаю, що Маск, найімовірніше, стане головою, а не генеральним директором. Він набере людей, які мають досвід роботи із соцмережами, користувачів твіттеру. Можливо, це буде модель підписки, платної підписки».

Багато республіканців зраділи цій новині і закликали Маска розблокувати сторінку 45-го президента США Дональда Трампа.

А Білий дім, яким керує демократ Джо Байден, висловив занепокоєння силою великих соціальних мереж. Так, президент заявив, що всі платформи мусять нести відповідальність за шкоду, яку вони нібито завдають.

Після новини акції Твіттеру підскочили більш ніж на 6 % і перевищили 52 долари за акцію. Водночас сам Маск пропонує купити всі цінні папери за 54 долари за штуку.

Коротке посилання на цю сторінку:

Ілон Маск купує Твіттер за 44 млрд доларівСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в АмазоніїНа Кубі закінчується паливо?У Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до СШАТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: