29.12.2024
Телеканал NTD

З ПАР до Катару на велосипедах на ЧС-2022

З ПАР до Катару на велосипедах на ЧС-2022

Аргентинський учитель фізкультури Лукас Ледесма збирається поїхати на велосипеді до Катару на чемпіонат світу з футболу...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Аргентинський учитель фізкультури Лукас Ледесма збирається поїхати на велосипеді до Катару на чемпіонат світу з футболу. Так хоче підтримати національну збірну.

Для нього це вже не перша така подорож. Він їздив на турнір до Бразилії, на Кубок Америки в Чилі та на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

Цього разу до Лукаса приєднається троє друзів. Вони стартують 15 травня з Кейптауна до ПАР, а потім до Дохи. Аргентинці проїдуть через 15 країн двома континентами. Загалом їм доведеться подолати десять із половиною тисяч кілометрів.

[Лукас Ледесма, учасник велопробігу]:

«Якщо все піде за планом, то нам знадобиться пів року, щоб устигнути на чемпіонат світу».

Серед велосипедистів і письменник та режисер-документаліст Леандро Бланко Пігі.

[Леандро Бланко Пігі, учасник велопробігу]:
«Для нас подорож на велосипеді це чудово. Так можна відчути, що подорожуєш. Ми побачимо кожне дерево, кожну оселю, кожну сім’ю — і так кілометр за кілометром».

До подорожі велосипедисти готувалися кілька місяців. Планували маршрут та вивчали інформацію про країни, через які він пролягає.

Крім велопробігу, аргентинці висадять дерева у горах Сьєррас-де-Кордова.

[Лукас Ледесма, учасник велопробігу]:
«Маємо альтруїстичну мету. Ми посадимо в горах дерева — по одному за кожен кілометр нашого шляху. Це 10500 саджанців. Тож ми допоможемо нашому лісу».

Чемпіонат у Катарі проходитиме з 21 листопада до 18 грудня. Ця країна приймає його вперше. Також це перший турнір на Близькому Сході.

Для збірної Аргентини змагання почнуться 22 листопада. Вона зіграє з командою Саудівської Аравії.
Коротке посилання на цю сторінку:

З ПАР до Катару на велосипедах на ЧС-2022Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у КанадіУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуЦерква в Болівії влаштувала свято для сотень бездомних

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: