26.10.2024
Телеканал NTD

Низка вибухів в Афганістані забрала десятки життів

Низка вибухів в Афганістані забрала десятки життів

Щонайменше 30 людей загинуло й понад 80 дістало поранення внаслідок вибуху в афганському місті Мазарі-Шариф. Теракт..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Щонайменше 30 людей загинуло й понад 80 дістало поранення внаслідок вибуху в афганському місті Мазарі-Шариф. Теракт стався у мечеті мусульман-шиїтів. Відповідальність на себе взяло терористичне угруповання «Ісламська держава».

[Махді Мохібі, житель Мазарі-Шарифа]:
«Теракт у мечеті був просто жахливим. Після вибуху було дуже багато загиблих та поранених».

[Гулам Реза, житель Мазарі-Шарифа]:
«Це було жахливо. У той час я був на ринку. Я одразу ж прибіг на місце вибуху. На жаль, загиблих та поранених було неймовірно багато».

Цього ж дня вибух стався в Кундузі поруч із поліційним відділком. Чотири особи загинули, 18 дістали поранення. Відповідальність на себе також взяла «Ісламська держава».

Водночас вибуховий пристрій спрацював у Кабулі. Постраждало двоє дітей. Також на міні підірвався автомобіль із бойовиками угруповання «Талібан», яке зараз у владі в Афганістані. Чотири людини загинуло, одну поранено.

Низка вибухів сталася за два дні після теракту в школі в шиїтському районі Кабула. Там загинуло щонайменше шестеро осіб, понад 20 постраждало.

Конфлікт між «Талібаном» та ІДІЛ триває вже багато років. Він загострився на початку 2015 року, коли вбили одного з командирів талібів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Низка вибухів в Афганістані забрала десятки життівПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у Фінляндії25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: