29.04.2024
Телеканал NTD

До бідних районів Найробі проводять дешевий інтернет

До бідних районів Найробі проводять дешевий інтернет

Кенієць Даніель Нзома — IT-фахівець. Тестує комп'ютерні програми для безпілотної техніки, яку використовують у сільському господарстві...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Кенієць Даніель Нзома — IT-фахівець. Тестує комп’ютерні програми для безпілотної техніки, яку використовують у сільському господарстві. Його робота залежить від надійного інтернету. І раніше в цьому бідному районі Найробі він був недоступним.

[Даніель Нзома, житель Найробі]:
«Якщо немає інтернету, то неможливо працювати з дому. До того ж інтернет має бути надійним».

Проблему усунув місцевий стартап. Він проводить надшвидкісний інтернет до найбідніших районів Найробі, використовуючи найдешевше обладнання. Абонплата — 22 долари на місяць. Це приблизно вдвічі дешевше, ніж в інших провайдерів. Трафік безлімітний.

Стартап під’єднав до дешевого інтернету вже 12 тисяч будівель. А ще він обслуговує кіберкафе. Усе це дає більше можливостей для роботи, навчання й торгівлі.

Кенія — одна з найрозвиненіших країн Африки у сфері користування інтернетом. На початку цього року до всесвітньої мережі виходило вже 42 % кенійців. Але якість зв’язку часто буває низькою. Стартап надіється усунути цю «цифрову прірву» в Кенії та інших африканських країнах.
Коротке посилання на цю сторінку:

До бідних районів Найробі проводять дешевий інтернет«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїВ Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Стимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіКнопки для смартфонів та інтелектуальне дзеркало: новинки CES-2024У пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили раніше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: